ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η ιστορία του κινηματογράφου ξεκινάει με τους πρωτοπόρους εφευρέτες του και τις πρώτες τους ταινίες. Στην Αμερική ο εφευρέτης Thomas Edison, πνεύμα ανήσυχο, όταν ανακάλυψε τον φωνόγραφο, έβαλε σκοπό του να φτιάξει μια συσκευή που θα κατέγραφε ταυτόχρονα ήχο και είκονες. To πρώτο βήμα σε αυτό ήταν το "κινητοσκόπιο". Ο ίδιος δημιούργησε και το πρώτο κινηματογραφικό στούντιο.

Στην ευρωπαική πλευρά του Ατλαντικού, μια οικογένεια με παράδοση στην κατασκευή φωτογραφικών πλακών, άρχισε τη δική της ανασχόληση με τα ζητήματα της κινούμενης εικόνας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας Antoine Lumières ανάμεσα στα εκθέματα στην μεγάλη έκθεση του Παρισιού το 1894, είδε το κινητοσκόπιο του Edison. Αγόρασε ένα και το πήγε αμέσως στους δυο γιούς του. Η ιδέα για μια μηχανή λήψης και προβολής μαζί σε φίλμ και η δημιουργία μιας ταινίας που θα προβάλεται σε μια μεγάλη οθόνη για να μπορούν να τη δούν πολλοί θεατές δεν άργησε να έρθει.

Το όνομα του νέου θεάματος: Κινηματογράφος και η πρώτη ημερομηνία δημόσιας προβολής 28 Δεκεμβρίου 1895. Ο ανθρώπινος πολιτισμός αλλάζει όψη (Ιστορία του κινηματογράφου στο: https://www.cinemainfo.gr/cinema/cinematographyhistory/index.html).

Συμπληρώστε το Φύλλο Εργασίας και δημιουργήστε το δικό σας αφηγηματικό και πολυτροπικό κείμενο για την ιστορία του κινηματογράφου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τη βιογραφία του Thomas Edison, του Antoine Lumières και της ιστορίας του κινηματογράφου. Προσθέστε και εικόνες που θα βρείτε στις ιστοσελίδες που θα επισκεφτείτε και εδώ.